китайци, Търново
Снимка: Галина Александрова/Фейсбук

Китайски туристи обезвредиха джебчийка, която опитала да ги обере в центъра на Велико Търново. Инцидентът е станал вчера в късния следобед. 26-годишната жена от ромски произход е задържана.

Групата китайски туристи се разхождала в старата част на Велико Търново, когато ненадейно ловка джебчийка опитала да отмъкне чантата на една от жените. Туристите обаче се оказали доста по-ловки и с хватки от азиатски бойни изкуства обезвредили 26 – годишната Събка от село Самоводене. Неволен свидетел на случващото се станала Емине, която работи в близка закусвалня.

китайци, Търново
Снимка: Галина Александрова/Фейсбук

„Излязох да видя какво става и забелязах една група китайци и китайки заобиколили една жена. Не можеше да се отърве от тях, ужасна борба. Възмути ме това, че наши сънародници се занимават с такава престъпна дейност и изкарват пари и други придобивки по този начин и ни правят за смях пред цяла Европа и пред цял свят“, възмути се Емине.

Сцената как китайци обезвреждат джебчийка забелязва и художничката Галина Александрова, която снима случващото се, а снимките й обиколиха социалните мрежи и предизвикаха вълна от възмущение.

китайци, Търново
Снимка: Галина Александрова/Фейсбук

„Аз съм художник и работя за културния имидж на града ни и случки като вчерашната ме изваждат извън равновесие. Възхитих се от адекватното отношение на китайците при такава ситуация, след като някаква джебчийка се опита да ги обере. Повалиха я на земята и всеки от тях държеше някакъв крайник, предполагам, че бях запознати с азиатските бойни изкуства, защото я държаха в захвати по-специални!“, обясни Александрова.

Жената, опитала да ограби китайските туристи, е задържана за 24 часа, а днес предстои да стане ясно дали ще й бъде поискана мярка за неотклонение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук