Златен век

„Демократична България“ призова ДНСК да издаде заповед за премахването на незаконния „Златен век“. Искането на новоизбрания районен кмет от дясното обединение Константин Павлов е отправено към арх. Иван Несторов, началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и е подкрепено от становище, съдържащо правните основания за подобна мярка, както и подробен хронологичен преглед на казуса.

Внесеният от Павлов документ ясно доказва, че разрешението за строеж на „Златен век“ вече е загубило правното си действие. Становището му идва да запълни шестмесечното мълчание от страна на главния архитект на Столична община (СО), арх. Здравко Здравков, след като през април 2019 г. началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по казуса.

В отделно искане, отправено до Столичния кмет и главния архитект на СО, Павлов   настоява за служебно изменение на действащия подробен устройствен план на кв. 272а, м. „Лозенец I-ва част“, така че да бъдат приведени предвижданията на подробния план с тези на Общия устройствен план, така че да отговаря на общия устройствен план на столицата. Според него в тази част на града сградите не трябва да надвишават 20 метра, докато „Златен век“ е много по-висок със своите 34 етажа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!