Бразилският щам

Броят на заразените от коронавирус по света прехвърли 650 хиляди днес, като от тях около 450 хил. се намират в Европа, докато броят на починалите от заразата достигна 30 хиляди.  Най-засегнатата държава остават САЩ със около 120 хил. случая, като близо 200 нови са били регистрирани през последното денонощие, по данни на института „Джон Хопкинс“.

По брой случаи САЩ са следвани от Италия, която вече има над 90 000 случая на коронавирус. Китай остава на трето място по брой заболели, като броят там почти не се променя през последните седмици и остава малко над 80 хил. Втората най-засегната държава в Европа и четвъртата най-засегната в света е Испания, където случаите вече нараснаха до 73 хил. В Германия броят на заразените е близо 60 хил., но въпреки това там броят на починалите остава изключително нисък спрямо останалите страни – 433.

С най-много смъртни случаи обаче е Италия – над 10 000 към днешна дата, следвана от Испания с близо 6 хил. починали вследствие на вируса. В Китай са отбелязани 3 300 жертви на вируса, като 7 са починали през изминалото денонощие. Макар САЩ да има най-голям брой на заразени с вируса, жертвите там са малко над 2 200.

Най-много излекувани пък има на територията на Китай – над 75 хил. от заразените. Италия и Испания имат приблизително еднакъв брой на излекуваните – около 12 000 във всяка от страните.  Иран е с малко под 12 000 преборили болестта, а Германия – с около 8 500.

У нас, както стана ясно тази сутрин, броят на заразените е 338, починалите от вируса са 8, а излекуваните 11.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук