Лондон, Париж и Амстердам за трите най-посещавани европейски столици. Това показва последно проучване на потребителските нагласи. Международни експерти са анализирали потребителските заявки за хотели и са определили най-популярните дестинации за пътуване.

Москва се нарежда на седмо място по отношение на наличието на хотели от най-висока категория и е сред първите двадесет в световния класация по този показател .

В списъка на световните столици, които предизвикват най-голям интерес сред туристите, Москва се нарежда на 31-во и съответно на 19-то място сред най-желаните градове в Европа.

В същото време средната цена на нощувка в хотел в Москва е 5000 рубли (или 71 евро), което позволява на града да заеме златната среда в списъка с петдесетте най-достъпни за туристите столици в света.

Столицата на Монако, Бахамските острови и Сейшелските острови, Израел и остров Мавриций станаха най-скъпите за гостите: те трябва да платят за нощувка от 196 евро до 379 евро.

Най-евтиното място за престой са хотелите в столиците на Лаос, Казахстан, Камбоджа, Турция и Индонезия: нощувка в местен хотел ще ви струва средно от 34 евро до 50 евро.

Най-скъпо в Европа ще струва ваканция в петзвезден хотел в Осло, Копенхаген, Париж и Берн: средно от 283 евро до 340 евро на ден. Монако води – една нощувка в местен петзвезден хотел възлиза средно над 566 евро.

Евтино настаняване с повишен комфорт е възможно в столиците на Турция, Малайзия, Венецуела, Тунис и Индия, като цената е варира между 70 и 105 евро.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук