Столицата Каракас и много области на Венецуела бяха засегнати в понеделник от ново спиране на тока, според АФП и информация, публикувана в социалните мрежи от местните граждани.

Прекъсването на електрозахранването е започнало в Каракас в 20:41. В провинцията, спирането на тока е засегнало поне половината от 23-те венецуелски щата, според потребители на „Туитър“.

Предишното „затъмнение“, което остави цяла Венецуела на тъмно, се случи в края на март и парализира страната в продължение на седмица.

Правителството на венецуелския президент социалист Николас Мадуро нарече новото прекъсване на електрозахранването, което засегна страна, „електромагнитна атака“, обещавайки да пусне в експлоатация „възможно най-скоро“ националната електрическа система, съобщава АФП.

„Първите елементи на разследването, проведено в района на Карони (в южната част на Венецуела) показват, че това е електромагнитна атака, насочена към увреждане на хидроенергийната система на страната“, се казва в изявление, прочетено по телевизията от министъра на комуникациите Хорхе Родригес.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!