Кольо Парамов
На снимката: Кольо Парамов

Силата на бездържавността не може да се утвърди, ако някъде по вертикала има прекъснато влияние. В случая такъв прекъсвач няма. Няма орган, който директно да блокира тези действия. Това коментира финансистът Кольо Парамов специално за ДЕБАТИ.БГ относно откраднатите пари за 5-ти Лот на АМ „ХЕМУС“.

„Ако практиката е била реализирана и преди това и някой си треньор слага в една торба 54 милиона или закарва в банките 5-6 мними собственици на фирми, а те ги изтеглят и му го дават, това ще значи пълен хаос. Хаос от гледна точка на системата, която трябва да бъде подложена на железен контрол. Този хаос въвежда и други понятия, касаещи цялата бездържавност“, обясни той.

Експертът обясни, че банките са институциите, в които, при добро желание, всичко може да се разкрие в рамките на двадесет и четири часа.

„Не е важно кой е констатирал случая и дали това е прокуратурата или самите банки. Явно някой е прекъснал линията. По-големият въпрос е друг и той е дали тази практика е била валидна и колко плащания са направени в този порядък във времето, както и дали всички замесени хора са действали като организирана престъпна група или са реализирани поотделно подобен вид плащания многократно и това е било честа практика“, добави Парамов.

Финансистът припомни фалита на КТБ, който според него е умишлено дело на олигарсите, чиято цел е забавяне на членството ни в еврозоната.

За да разберете повече за фалита на Корпоративна търговска банка, както и какво мисли икономистът за членство е еврозоната, четете цялото интервю с Кольо Парамов за ДЕБАТИ.БГ ТУК.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук