талибани

Съвместна комисия на разузнавателната служба, вътрешното и военното министерство на Афганистан започна работа по прочистване редиците на талибаните от корумпирани лица.

Говорителят на Министерството на вътрешните работи Кари Саид Хости съобщи по-рано, че временното правителство в страната ще създаде комисия за прочистване редиците на талибаните от „корумпирани и недостойни” хора.

В заявлението се отбелязва, че може да става въпрос за хора, които са получили постове, благодарение на роднините си, на престъпници, за хора със съмнително минало или чиновници, предизвикали омразата на местното население.

„Съвместната комисия, създадена от главното разузнавателно управление, министерството на отбраната и министерството на вътрешните работи по заповед на министрите на Ислямския емират за прочистване редиците на талибаните от лоши и корумпирани хора започна днес своята работа в цялата страна”, написа в Туитър говорителят на движението Забихудда Муджахид.

Не става ясно дали към това почистване от „лоши хора” спада и измъчването на инакомислещи и критици на тяхното управление.

 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!