Разширява се употребата на роботи за доставки

Компания, специализирана в експлоатация на роботи за доставка, планира да разшири дейността са от 2 района на 20 до края на 2019 година, като ще състави „флот“ от 1000 машини, съобщи Би Би Си. „Старшип текнолъджис“ вече си партнира с „Ко-оп“ в Милтън Кейнс за доставка на бакалски стоки там и провежда изпитания с „Джъст ийт“ за доставка на храна по домовете в Южен Лондон. Машините имат максимална скорост от 16 км/час и в най-натоварените зони ги наглеждат хора.

Фирмата твърди, че нито един робот не е бил откраднат или повреден умишлено след направените досега  100 000 мили /около 160 000 км/ общ пробег с доставки. Планира се роботите да бъдат впрегнати в работа в 20 университета и кампуси в САЩ, Германия и Великобритания, казаха от „Старшип“. Машините могат да пропътуват до около 5 километра и са оборудвани с ултразвукови сензори за откриване на препятствия, 9 камери, радар и JPS.  При пристигането им адресатът на пратката получава текстово съобщение, съдържащо линк за отключване на робота.

„Старшип“ заяви, че може да доставя чрез роботи около 200 от най-популярните видови бакалски стоки в района на Милтън Кейнс. Същата зона вече е много популярна като тестов полигон на Великобритания за безпилотни автомобили.

В Хамбург роботите доставят инструменти и резервни части между различни сгради и дори от бюро до бюро. Те са полезни за работата на офисите в някои видове бизнес, тъй като хората често правят поръчки от работното си място. Автомобилният гигант „Мерцедес Бенц“ използва роботи за вътрешни доставки.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!