„Разумното за страната е да се направи правителство! Най-силните аргументи са социални и икономически. Правителство е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост“. Това каза пред БНР председателят на БСП Корнелия Нинова.

БСП – остров на стабилност в тези бурни дни

„В момента БСП се намира на остров на стабилност в тези бурни дни. Ние сме единствената партия, която по никакъв начин не е подкрепяла или договаряла помощ от ГЕРБ. Ние сме автентична опозиция. Не ни е трудно поведението да отстояваме позициите си,“ обясни Нинова.

Ревизия на Бойко Борисов

Нинова отново очерта условията на БСП, за да добави гласовете си към тези на протестната опозиция в Народното събрание:

„Ревизия на управлението на Бойко Борисов, социално-икономически мерки за преодоляване на кризата, планът за възстановяване и устойчивост, промени в Изборния кодекс… Ние не предложихме промени в Изборния кодекс, имаме намерение да го направим между първо и второ четене на предложението на „Има такъв народ“. Държавата ни не е готова за гласуване електронно или по пощата“.

Типичното лицемерие и задкулисие на Борисов

Председателят на БСП коментира думи на Бойко Борисов, че тя е удобният лидер на левицата за ГЕРБ: „Това е типичното за него лицемерие и задкулисие. Явно говори едно, но прави друго. Този човек разби доста партии, наложи практиката да се купуват депутати от други партии. Но не успя да го направи в БСП“.

Нинова подчерта, че отношенията на БСП с президента са били изкуствено хиперболизирани:„Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме… Третият мандат ще е изпитание за когото и да е“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук