„Русия е обективно отслабваща сила, икономически и демографски. Това е място с изключително ограничени възможности“. Това каза шефът на британското външно разузнаване MI6 Ричард Мур в интервю за в. „Сънди Таймс”.

„Великобритания и САЩ имат възможността да предадат позицията си на руските власти поради факта, че каналите за комуникация между страните продължават да съществуват“, отчете топ разузнавачът.

Сериозни последици за Русия

Мур добави, че Великобритания и САЩ са предупредили Русия, че ще бъде изправена пред „сериозни последици“, ако руските сили нахлуят в Украйна.

По отношение на предполагаемото участие на Москва в експлозиите на складовете за боеприпаси през 2014 г. в Чехия, Мур каза: „Това със сигурност предизвика у нас безпокойство. Ето защо ние се координирахме толкова тясно с нашите съюзници, за да гарантираме, че даваме силни сигнали на президента на Русия Владимир Путин. “

В ООН са стол до стол и си разменят информация

„Не вдигнах телефона, но имам средства да се свържа и да предам на руското ръководство това, от което се нуждая. Ние седим до тях в Съвета за сигурност на ООН като постоянни членове. Имаме възможността да бъдем във връзка с тях “, каза шефът на MI6. Той заема тази длъжност от 1 октомври миналата година.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук