Коронавирусът вече е навсякъде около нас. Той е в новините, в социалните мрежи, ефектите от него се виждат дори по магазините и аптеките. Вирусът отне живота на над 6 000 души по света, а заразените с него са над 200 000. Но знаете ли, че този вирус е бил прогнозиран няколко пъти в миналото:

КНИГА ОТ 1981Г.

„Очите на мрака“, роман, написан от Дийн Контз и публикуван през 1981г. уж прогнозирал избухването на пандемията. В книгата има пасаж, който намеква за създаването на смъртоносен вирус, известен като Ухан-400, кръстен на мястото, откъдето произхожда. Именно Ухан бе центърът на епидемията от коронавируса през 2020г.

ПРЕДСКАЗАНИЕТО НА „СЕМЕЙСТВО СИМПСЪН“

Анимационният сериал предсказа избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати. „Семейство Симпсън“ го предсказаха – това е често срещата фраза в интернет. В епизод, излъчен през 1993г., озаглавен „Мардж в окови“ разказва за огнището на мистериозен вирус, възникнал в Далечния Изток. Епизодът се фокусира върху заболяване, наречено „Грип Осака“, който се разпространява бързо сред жителите на „Спрингфийлд“ заради сокоизстисквачки от Япония.

НОСТРАДАМУС Е ПРЕДСКАЗАЛ ТОВА?

Нострадамус, френският астролог, физик и гадател е известен със своите предсказания. От края на света до природните бедствия, прогнозите му са динамични и често – верни. И според потребителите в „Туитър“, Нострадамус също предсказал коронавируса. Автентичността на това е под въпрос.

ВОЙНАТА НА АРМАГЕДОН

Джейн Диксън бил американски екстрасенс, който предрекъл убийството на Джон Ф. Кенеди през 1963г. Диксън също така предсказал, че светът ще приключи през 2020г., когато „войната на Армагедон“ ще затрие планетата. Под Армагедон се има предвид коронавирусът.

КРАЯТ НА ДНИТЕ

Снимки от книгата, озаглавена „Краят на дните“, написана от Силвия Браун, стана много популярна в социалните мрежи през последните дни. Някои изречения в книгата ни карат да си мислим, че авторката е предсказала, че епидемия (подобна на коронавирусната) ще завладее света през 2020г.

Ето какво пише: „През 2020г. епидемия, подобна на пневмония, ще се разпростре по цялото земно кълбо. Болестта ще атакува дробовете и бронхиалните тръби, без да има лек срещу нея. Болестта ще изчезне толкова бързо, колкото се е появила. След десет години ще атакува отново и после ще изчезне напълно.“

Всички тези прогнози може да са просто съвпадение. Засега хората трябва да се пазят, да спазват указанията на властите и медицинските експерти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!