подпорната стена - хотел на Алепу
на снимката: подпорната стена - хотел на Алепу

Вече две години сме свидетели как една близка до властта фирма, която прави повечето магистрали и околовръстни шосета в България, иска да финтира остатъците от гражданското общество у нас затова, че не прави хотел на пясъка, а укрепваща подпорна стена.

Цялата администрация лъже

Цялата държавна администрация – от бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи, през различните структури на строителния контрол, та чак до регионалната министърка – лъжат нагло българския народ, че това е подпорна стена.

Разбира се, дори и по-наивните граждани не вярват на строителните фокуси, най-малкото защото виждат как същата тази фирма, също толкова незаконно, построи друг свой комплекс в непосредствена близост.

Но гражданите и медиите толкова силно не вярват, а изборите толкова доближават, че дори политическият активист на властта Томислав Дончев вчера си призна, че „с простото си око” не вижда стена, а вижда хотел.

Очевидно вчера и други от властта преживяха катарзис, и наредиха проверки на тази подпорна стена-хотел.

До изборите вероятно строежът ще спре

Какво ще се случи оттук нататък? Строежът на подпорната стена-хотел ще бъде временно замразен. До изборите. Но след изборите как ще бъде разрешен, най-малкото защото и ново правителство да дойде, то пак ще има нужда от апартаменти на плажа и тихомълком пак ще разрешат тази наглост.

Това, което не знаем, са имената на чиновниците, министрите и политиците, които ще получат апартаменти на първа линия, с гледка към прекрасния залив Алепу, който ще бъде откраднат за повечето българи.

В България нямало корупция

А иначе корупция у нас няма. Тя е само в главата на онзи самотен природозащитник, който от няколко дни ни обяснява колко е странно, че подпорната стена има стълби и асансьорни шахти.

Тази строителна простащина отвращава и последните българи, които ходят на българското море.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!