Третият храм на Йерусалим се смята в схващането на римокатолицизма и източното православие за възможно седалище на Антихриста /колаж: drippdnswag.com/

Нови страхове за край на света бяха породени, след като пастор оповести, че „ще дойде проклятие върху онези, които не идват да се покланят на Месията“, и това стана преди да бъде направено археологическо откритие в Йерусалим.

Библейските коментатори отдавна търсят доказателство, че Третият храм в Йерусалим съществува, като много теоретици на конспирацията твърдят, че след като бъде намерен, той ще доведе до Края на времената, тъй като ще сигнализира за завръщането на Исус Христос, пише „Експрес“.

Наскоро нови артефакти бяха открити от археолозите от израелските власти, отговарящи за антиките и от Фондацията за наследство на Западната зала, под Арката на Уилсън. Арката е част от мост, който свързва Горния град и Храмовия хълм, известен с това, че е дом на първите два Свети храма.

И всяко доказателство за Трети храм на това място може да засвидетелства за апокалипсис, твърди християнският пастор и проповедник на Страшния съд Пол Бегли.

Новото откритие може да накара някои, като пастор Бегли, да повярват в доказателства, че Третият храм може да съществува.

В предупредителен изстрел към невярващите обаче пастор Бегли твърди, че когато бъде открит, ще настъпи апокалипсис, като Исус ще се върне.

Той каза: „Проклятие ще ги сполети, ако не дойдат да се поклонят на Месията. Къде? В Йерусалим, в Третия храм, по време на Празника на шатрите. Вижте, вие трябва да разберете, хората, че този храм не е домът на Антихриста, това е домът на Исус Христос.“

Прогнозата на пастор Бегли, която е направена през 2019 г. преди археологическата находка през октомври, може да не стане реалност, тъй като експертите твърдят, че находките в Израел всъщност са от периода, когато е построен Първият храм, известен също като Соломоновия храм.

Находката е била древна теглилка, датираща преди около 2700 години – около желязната епоха – и е направена от варовик.
Традиционно, казват историците, мерките й се използват като форма на валута, както и като част от отчетите на годишната данъчна система.

Говорейки за находката, Мордехай Елиав, директор на Фондация „Западно стено наследство“, каза:

„Колко вълнуващо е в месец Тишрей, чийто символ е везните на справедливостта, да се намери сувенир от периода на Първия храм. Всъщност сега, когато посещенията на Западната стена са толкова ограничени поради пандемията на коронавируса, това откритие засилва вечната връзка между еврейската нация, Йерусалим и Западната стена, като същевременно ни предлага насърчение.“

Не за първи път теоретиците на Библията правят твърдения за Второто пришествие на Исус Христос, тъй като пастор Бегли твърдеше преди две години, че кандидатите за кмет на еврейското събрание Офер Беркович и Моше Лъв планират да възстановят нов храм около Храмовата планина.

Това, каза пастор Бегли, е допълнително доказателство, че ще бъде построен или открит Трети храм – което отново го подтикна да теоретизира, че идва краят на света.

По това време той добави:

„Равините от съда на Синедриона призовават и двамата кандидати за кмет да включат в плановете си за този град възстановяването на третия храм. Хора, това е толкова близко до библейското пророчество – не знам какво друго да кажа. Няма съмнение за това. Исус от Назарет, спасителят на света, ще се върне. „

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук