Крум Зарков
На снимката: Крум Зарков

БСП в момента е заровена в себе си и в непрекъснати крамоли – тези фактори отблъскват избирателите и не я правят привлекателна за тях. Има и проблем с привличането на млади избиратели. Това коментира Крум Зарков от БСП специално за ДЕБАТИ.БГ.

Трябва да се върне атмосферата на диалог вътре в самата партия. Не може постоянно да живеем в свят на врагове и предатели, защото това винаги завършва зле. Нужно е да показваме доверие в другите. Всеки член и симпатизант трябва да участва и да намери своето място в партията. Да присъства на събранията с чувството, че ще бъде чут, а не че ще влезе в поредната апаратна хватка. За това се изисква доста сериозна работа.

Според него има проблем и по отношение на младите и по-конкретно – невъзможнстта посланията да достигнат до тях. Мнението му е, че по тази линия се изисква доста сериозна работа.

Този проблем ще бъде решен, когато младите, които са в самото БСП, а те са много и са достатъчно подготвени, имат повече поле за изява, включително да поставят проблемите, които засягат тяхното поколение.

Зарков акцентира, че ниският резултат от последните избори се дължи и на отдръпването на периферията, която е „стопена“ в следствие на многото избори и умората от тях, което се изразява и в ниска избирателна активност като цяло.

Оптимист ли е за скорошното съставяне на редовен кабинет; кои са най-важните социални помощи, които бяха договорени на този етап; ще стане или как БСП европейска, лява партия – четете утре в цялото интервю на ДЕБАТИ.БГ.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!