Крум Зарков
На снимката: Крум Зарков

Служебното правителство ще подготви редица закони, свързани с Плана за възстановяване. Това каза в ефира на bTV служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

„Рокадите в сектор правосъдие вече са направени, запазих голяма част от екипа на Надежда Йорданова“, каза Зарков и посочи, че „Шенген“ е една от темите, по които може да има пробив без работещ парламент.

„В края на септември се очаква поредна проверка по техническата готовност на България. Има известно изоставане“, посочи той.

„Не може да се твърди, че криза няма. Кризи има. Такава дълбочина рядко се случва. Ние не сме изпратени да търсим да навредим на някого целенасочено. Имаме за мисия да решим текущи проблеми“, каза Зарков.

„Има и закони, които Европа чака от България, в т.ч. и този за търсене на отговорност на главния прокурор. По тези въпроси в няколко месеца можем да убедим европейските ни партньори, че сме тръгнали по необратим път“, бяха думите на служебния правосъден министър.

„Радвам се, че за първи път отиваме на избори, без да сме разбъркали Изборния кодекс преди вота“, коментира още Зарков и изрази надежда за висока избирателна активност на парламентарния вот на 2 октомври. Именно гласът на Зарков беше този, който спря влизането на законопроекта за връщане на хартиения вот в един от опитите той да влезе в дневния ред на 47-мия Парламент.

Зарков заяви, че до известна степен е бил изненадан от предложението на президента към него за министър на правосъдието, но нямал колебания да приеме.

„Оставам член на БСП. Според мен става дума за неразбиране и недоразумение. Служебното правителство се различава от редовното, че не е партийно“, каза Зарков.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук