Явор Божанков

Трифонов с вчерашното си интервю директно, с две изречения, ни изпрати на нови избори. До вчера БСП беше „лоялен партньор“, днес вече е „партия на статуквото“. Това каза пред Нова ТВ Явор Божанков от БСП.

„Президентът Радев бил „много добър“, а непрекъснато му атакуват министрите. Изобщо, това прави преговорите невъзможни. ИТН са ключови, без тях правителство не може да има“, заяви Явор Божанков.

Трифонов към трите кризи: Ковид, инфлационна и мигрантска криза, добави и една четвърта: парламентарна

„Всички декларират, че искат кабинет и правителство, а пък правителство няма. По отношение на политики проблеми няма, очевидно противоречия има другаде, и те излизат на час по лъжичка. Преди няколко седмици Христо Иванов искал министри, Мая Манолова пък искала Трифонов да излъже Христо Иванов, Трифонов искал Мая Манолова да се откаже от кметската надпревара в София. Двама министри от служебното правителство били преговаряли с Трифонов в офиса му за участие в следващ кабинет. Това показва, че се водят някакви други разговори – не в НС, не пред камерите, а тайни разговори, на друго място, и там е заключено разковничето на провала на тия преговори“, смята социалистът.

Държа тези хора наведнъж всички да излязат и да кажат за какво са се скарали и какви са им договорките

„Вчера Бойко Василев не попита нито веднъж Трифонов за Доган или Пеевски, нямаше го и съществото на демонтажа на кабинета на ГЕРБ, в това интервю трябваше да се попита президентът Радев знае ли, че служебните министри са ходили да се договарят – ако не е знаел за това, нека да излязат и да кажат за какво са говорили, или Трифонов да каже, че лъже“, добави Явор Божанков.

Как демонтираме кабинет на задкулисието – с шушу-мушу разговори в някой офис ли, попита Божанков.

„БСП е длъжна да проведе тези преговори с другите партии, но предвид ситуацията, най-вероятно в близките дни ще се съберат колективните органи и ще обсъдим какво да правим.“

Борисов се връща на бял кон, предупреди Нинова още преди седмици, и виждаме, че това вече се случва – ГЕРБ е първа политическа сила отново, завърши Божанков.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!