телефон

Комисията за защита на потребителите (КЗП) проверява обявените намерения на мобилни оператори за повишаване цените на телекомуникационните услуги по действащите договори с потребителите.

Два от мобилните оператори обявиха официално намеренията си да увеличат цените на услугите от началото на следващата година заради инфлацията. Очаква се месечните абонаменти да поскъпнат с около 5 на сто.

Намерението засяга и частните, и бизнес абонатите, а доставчиците на услугите са длъжни да изпратят уведомления до своите клиенти.

Два от големите оператори – Telenor и A1 са публикували информацията за предстоящото поскъпване на сайтовете си, а позицията на Vivacom се очаква днес.

В общите условия на компанията съществува клауза, която позволява индексация на цените на услугите не по-често от веднъж годишно.

КЗП предприема проверка дали планираните промени са в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия. Държавният регулатор проверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук