Народно събрание

Имаме 1,2 млрд. лева допълнителни приходи в държавата, които ще бъдат пренасочени към Народното събрание. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков на брифинг пред медиите след редовното правителствено заседание. Той посочи, че парламентът ще реши как да бъдат разходвани.

„Ние вярваме, че това е начинът на прозрачно управление на този вид приходи. Така, че парламентът ще може да го реши“, уточни Петков.

Ще има 1,5 млрд. лева за подпомагане на овладяването на кризата с цените на тока. 1,3 млрд. лева ще е помощта за електроенергията и около 200 млн. лева – за газа. 750 млн. лева ще бъдат за добавките за пенсиите заради коронавирусната пандемия.

По думите на премиера най-малките бизнеси трябва да бъдат подпомогнати по най-добрия начин, а и ще избегнем възможността да подпомагаме бизнеси, чийто цени са ниски.

От своя страна финансовият министър Асен Василев уточни, че към момента имаме една от най-ниските цени на електроенергията. Той каза още, че това е общоевропейски проблем и се действа на ниво ЕК за различните варианти за подпомагане.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук