Русия ЕС

Всички опити на Русия да стане независима, да защити правото си на независима външна политика, да защитава международното право, срещат все по-ожесточена съпротива от страна на нашите западни колеги, които искат да ни направят като цяло послушни. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на церемонията по поднасяне на цветя към паметните плочи в памет на загиналите дипломати, предава TACC

По думите му редица западни държави искат да превърнат Русия в удобна площадка за прокарване на техните интереси в областта на сигурността, икономиката и политиката.

Според него има принуда се приемат „съмнителни интерпретации“ на универсалните човешки ценности, които те самите изповядват и които противоречат на руската културна традиция. Опитите за това стават все по-жестоки всеки ден.

„Нашите сили, нашите знания, нашият опит, основани на мъдростта на нашите предшественици, трябва да бъдат използвани по най-активния начин за активното и упорито провеждане на външнополитическия курс, определен от руския президент Владимир Путин,“ подчерта той.

Министърът изрази увереност, че днешните тържества по случай Деня на дипломатическия работник, които се провеждат не само в Москва, но и в чужбина, където се провеждат и съответни акции и церемонии по полагане на цветя, „ще позволят на Русия допълнително мобилизирана.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!