Леонардо Ди Каприо

Леонардо Ди Каприо, вдовицата на Стив Джобс и изпълнителния директор на Apple обещаха подкрепа за хранителния фонд на Америка заради пандемията от коронавируса.

Звездата от „Имало едно време … в Холивуд“ обедини усилията си с изпълнителния директор на Apple Тим Кук и Лорън Пауъл Джобс, вдовицата на Стив Джобс, да дарят 12 милиона долара, за да помогнат за доставката на храна на тези, които най-много се нуждаят от нея в този момент.

Ди Каприо каза: „На фона на тази криза организации като World Central Kitchen и Feeding America вдъхновиха всички нас със своя непоколебим ангажимент да хранят най-уязвимите хора в нужда. Благодаря им за тяхната неуморна работа по първа линия, те заслужават цялата ни подкрепа“.

Изпълнителният директор на Feeding America, добави: „ От името на Feeding America, бих искала да благодаря на Леонардо Ди Каприо, Лорън Пауъл Джобс и Тим Кук за тяхната щедрост и подкрепа, които ще помогнат на нашата мрежа от хранителни банки да предоставят безвъзмездно храна и други ресурси за общности, засегнати от тази криза. Преди пандемията COVID-19, 37 милиона души в тази страна не са имали постоянен достъп до питателна храна – включително 11 милиона деца и 5,5 милиона възрастни хора. Тези цифри бързо нарастват и е изключително важно да се обединим като нация, за да подкрепим съседите си през това време на голяма нужда“.

От примера на Ди Каприо се запали и Опра Уинфри, която обеща да дари още 10 милиона долара за подкрепа на фонда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук