леопард роди в къща на фермер
Снимка: Пиксабей

Женски леопард превзе къщата на фермер и роди малките си там. Това се е случило в региона Нашик на индийския щат Махаращра, предаде NDTV. Видео с мъничетата обиколи при голям интерес социалните медии. Собственикът на постройката обаче едва ли е щастлив, тъй като майката не може де бъде местена и той временно ще трябва да живее другаде.

Човекът отишъл на работа и когато се върнал заварил натрапницата, която се била настанила в неговата къщичка и вече родила малките си там, правейки невъзможно за него да се прибере.

„Женска е родила четири малки в къщурка в Игаптури. Всички са добре и са здрави. Сега изчакваме тя да ги заведе на друго място. Заради малките сега не можем да ги преместим“ – съобщи Ганешрао Джоле, служител от департамента по горите на Индия.

В Туитър много потребители се съгласиха, че малките са „очарователни“, но има и доста, които изразиха загриженост заради зачестяващите близки срещи на хората с леопардите.

По сведения от Национален парк Рантамбор /Индия/ – един от най-известните резервати в света – индийският леопард е уязвим вид, записан в Червената книга заради намаляващата си популация. Животното е цел на бракониерите заради кожата и други части на тялото си, но страда много и от загубата на обитаема среда. Намаляванетао на жизненото пространство се смята за основната причина за все по-честите сблъсъци между хора и леопарди.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук