Петър Хубчев
На снимката: Петър Хубчев

Петър Хубчев беше представен официално като старши треньор на Левски. На първата си пресконференция той беше заедно изпълнителния директор Павел Колев и своите помощници Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

Преговорите с Петър Хубчев с започнали през месец март. когато той все още беше национален треньор, а тимът започваше участието си в турнира Лига на нациите.

Договорът на новия треньор на Левски е за срок от 2 години с опция за удължаване за още една.

Бившият селекционер на България коментира раздялата си с националния отбор и  добави, че знае какво е Левски и няма намерение да се кланя на “този или онзи”.

Изпълнителният директор на Левски – Павел Колев, обяви, че “сините” са се разделили с 11 играчи. Той каза още, че клубът води преговори с вратаря Николай Михайлов за нов договор.

Понеже се чувствам част от журналистическата гилдия, ще ви дам няколко неща. Както вече знаете, Цветкович, Яблонски и Кабрал не са част отбора. Тяхните договори приключиха. Вашчук също си тръгва, а на Утонджи няма да му бъде предложен нов контракт. Преди няколко дни по взаимно съгласие разтрогнаха – Белмонт, Буш и Нганиони. Тепърва предстоят разговори със Сайдахмет. Последното решение ще е на треньора. Освен това имаме уговорка с Нашименто и Ривалдиньо да не се присъединяват към подготовката на Левски. На Виана пък няма да му бъде продължен договора, заяви Колев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!