Лилана
на снимката: Лиляна Деянова - Лилана

Най-леката мярка за неотклонение – „подписка“, определи Специализираният наказателен съд за Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана.

ЛиЛана е обвинена, че е част от организирана престъпна група за присвояване на средства от еврофондове.

Деянова беше арестувана през април и до август беше в ареста.

Лиляна Деянова бе арестувана в края на април т. г. Прокуратурата твърди, че няколко фирми, контролирани от нея, са усвоявали средства по европрограми, като декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми, твърди обвинението. Към наказателна отговорност, заедно с Деянова, са привлечени и нейният брат – известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

Освен това Деянова е обвинена за заплашване на служебни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“. Наскоро стана ясно, че прокуратурата я разследва и за трето престъпление – за деклариране на неверни данни, в следствие на което са получени средства от европейските фондове. За това престъпление е повдигнато обвинение и на бившата дуетна половинка на Деянова – Ася Йочева.

Според Деянова всички обвинения срещу нея са несъстоятелни. „Твърди се, че съм заплашила шефа на АПИ, че ще остане без работа, той се почувствал заплашен, че ще му искаме оставка, че свикаме пресконференция и ще сезираме прокуратурата. Ние като граждани какво трябва да направим, ако видим, че дадена институция не работи – да емигрираме или да подадем сигнал?“, коментира тя неотдавна в интервю за bTV.

 

Съдружникът й Мартин Димитров беше освободен под гаранция от 40 000 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук