АМ Хемус, Борислав Колев

Софийският градски съд определи мярка за неотклонение „домашен арест“ за Борислав Колев – съдията, обвинен за пране на пари в изключително големи размери. 42-годишният мъж ще се прибере при трите си деца с гривна за проследяване. А къде са милионите, може само да гадаем.

От доказателствата до момента е установено, че футболният съдия е участвал в създаването на мрежа от фирми, по сметките на които били преведени част от парите, предназначени за Лот-5 от АМ „Хемус“.

Обвиняемият набирал и мотивирал различни лица да станат фиктивни управители на тези фирми. В последствие Колев лично ги придружавал до банков клон, откъдето те теглили от сметки на дружествата парични суми, които впоследствие предоставяли на него.

По този начин с общо 52 деяния в периода от 18.06.2020 г. до 08.09.2021 г. Б. К. получил сума в размер на 53 060 861.00 лева (петдесет и три милиона шестдесет хиляди осемстотин шестдесет и един лева и 00 стотинки).

Съдът прие като адекватна мярка за неотклонение „домашния арест“. Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Софийски апелативен съд.

Защитата на Колев оспорва искането за постоянен арест заради непълнолетни деца и това, че извършителят не се е укрил.

Според прокурорите по делото има доказателства, че Колев е придобил и е държал имущество в големи размери, въпреки че е знаел какъв е произходът му.

Според съда обаче, Колев е само част от добре обмислена схема, а не основното лице.

Разпитани са над 40 души и са събрани документи. За строежа на лот 5 има 2 договора. По един от договорите е преведен аванс за над 80 млн. лв. Управителите на кухи дружества са дали показания, че Колев е събрал изтеглените от тях пари.

Разследването по случая продължава.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук