Ница, карнавал

Пъстри карикатури на руския президент Владимир Путин и колегата му от САЩ Доналд Тръмп ще се присъединят към тези на Харви Уейнстейн и емоционалния Чарли Чаплин, когато карнавалът в Ница разгорещи Лазурния бряг  по-късно този месец.

Карнавалът, провеждан в средиземноморския град от 1973 година, ще тече от 16 февруари до 2 март с водеща тема „Крал на киното“. Той ще почете стотната годишнина на студиото „Victorine Studios“ – стожерът на филмовата индустрия в южната част на Франция.

Артисти и скулптори се трудят от седмици да построят и декорират гигантските фигури, които ще украсят дузини подвижни плотформи и ще оживят градските улици по време на трите седмици на събитието.

От Макрон, облечен като Капитан Америка, водещ група супергерои, до извисяващия се Харви Уейнстейн, надвесил се над холивудска актриса – много малко знаменитости избягват присмеха.

В допълнение Тръмп, Путин, Макрон, германския канцлер Меркел и севернокорейския лидер Ким Чен-ун са изрисувани като група кикотещи се или с тревожен вид клоуни. Съпругата на Макрон, Бриджит, която е на 65 години и е 24 години по-голяма от него, също получи твърде неласкателан грим.

Преди вътрешноградско събитие, сега карнавалът в Ница привлича посетители от цяла Франция и от чужбина. В средния уикенд на фестивала се провежда „Lou Queernaval“, смятан за първия гей-карнавал във Франция.

Местните жители одобряват колорита и хумора, които карнавалът донася в града, особено по тазгодишната тема.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!