Даниел Лорер
На снимката: Даниел Лорер

„Битката с хартиената бюлетина загуби цяла България. Хартиената бюлетина ни костваше Шенген“. Това каза Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“. „Чухме нидерландският външен министър, който каза в прав текст на цялото българско общество – „тук имате проблеми с корупцията и с правосъдието“, обясни той.

„Какъв по-добър начин в най-важния процес от демокрацията – изборите, да се случват измами, от правенето на избори на хартия“, каза още той в интервю за NOVA.

Лорер обясни още, че Нидерландия вече е посочи, че знае за важните закони за антикорупция, които отлежават в Народното събрание, но не се гласуват. „Защо не ги гласуваме – защото цяла седмица ни занимават с хартиения срам на Нинова, на Карадайъ, на Борисов“, уточни бившият вицепремиер от ПП.

„И ГЕРБ, и ДПС започнаха открито да заявяват от трибуна, че може би дори другата седмица ще има правителство. Умишленото бавене на връчването на мандата от страна на президента даде възможност на хартиена коалиция да се опознае и вероятно и да се „Вземе“ близките седмици“, каза още той.

Той коментира и шансовете за съставяне на кабинет. „Мисля, че е амбициозно за колегите от ГЕРБ да направят правителство с първия мандат. Но шансовете с третия това да се случи, са изключително сериозни. Ние дадохме ясен сигнал при какви условия бихме предложили собствено правителство на малцинството с ДБ. Но понеже хартиената бюлетина беше гласувана – ние няма да предложим кабинет с втория мандат”, подчерта Лорер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук