Лукойл, петрол бави

Рафинерията в Бургас работи на пълния си капацитет, няма проблеми с доставките на суровини и материали. Това пишат „ЛУКОЙЛ-България“ чрез своя официална позиция.

Във връзка с разпространена подвеждаща информация за недостиг на горива в страната, „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД и „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД официално заявяват, че рафинерията работи на пълния си капацитет, няма проблеми с доставките на суровини и материали, както и с експедициите на горива към бензиностанциите в страната.

Те акцентират, че продължават да изпълняваме всички свои ангажименти към партньорите и държавата и разполагат с всички необходими ресурси, за да продължат нормална работа, независимо от усложнената ситуация.

Припомняме, че шофьори, изпаднали в паника, че горивото по бензиностанциите ще свърши или ще е много скъпо от четвъртък, образуваха огромни опашки пред обекти в цялата страна вчера. Цените на горивата започнаха да галопират непосредствено след конфликта Украйна – Русия, а търговците на горива в България са силно зависими от „Лукойл“.

Отношение по темата взе и министър-председателят Кирил Петков. Късно снощи той обяви, че момента в страната ни се всява паника за горивата без никаква причина. По думите му, гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши. Акцентира, че в сряда един танкер е разтоварил и се очакват още два танкера за разтоварване в „Лукойл“. Премиерът допълва, че ще призове Комисията за защита на конкуренцията да извърши проверка на това кой и как спекулира с цените.

 Още икономически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук