Любов Панайотова
на снимката: Директорът на Фондация Европейски институт Любов Панайотова

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг директорът на Фондация Европейски институт Любов Панайотова коментира поредното отхвърляне на сделката за Брекзит от британския парламент. По думите й депутатите в Камарата на общините съвсем не са наясно с исканията си и това е видно от липсата на конструктивни предложения.

Според Панайотова ключовият дебат за сделката е засенчен от дребни вътрешнополитически манипулации, затова не може категорично да се предвиди и изходът от тазвечершното гласуване за това дали Обединеното кралство да излезе от ЕС без сделка или да поиска отсрочка.

„Дебатите, които успях поне малко да зърна, както и предаванията и коментаторите, които чух снощи, показваха едно дребнотемие и едни дребни сметки, чисто политически, които бяха тактически – как да спечелят едните, ако се върнат, изборите, как другите да заемат определени места… Няма никаква широта на погледа, така че аз не мога да се ангажирам с такива прогнози, а смятам, че и министър-председателката не знае как може да мине това гласуване.”

Според директора на Европейския институт британските депутати действат безотговорно спрямо собствените си граждани и ощетяват най-много тях. Панайотова припомни различни изследвания, според които над 100 млрд. паунда вече са напуснали Великобритания без изобщо излизането й от ЕС да е финализирано.

Цялото интервю с Любов Панайотова може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук