Френският режисьор Люк Бесон отрече да е изнасилвал или дрогирал млада актриса – за първи път създателят на „Петият елемент“ говори публично за секс обвиненията срещу него. Съдия възобнови разследването за изнасилване срещу филмовия магнат в петък, осем месеца след като прокуратурата в Париж прекрати дело, заведено от холандско-белгийската актриса Санд Ван Рой, която твърди, че Бесон многократно я е изнасилвал за период от две години.

Тя е една от девет жени, които заявиха, че са били жертви на сексуални атаки и тормоз от влиятелния режисьор и продуцент. 28-годишната Ван Рой имаше второстепенни роли в „Такси 5“ и „Валериан и градът на хиляда планети“.

Бесон призна, че е имал връзка с Ван Рой, но отхвърли нейните твърдения като „фантасмагории“.

„Този случай е лъжа от А до Я. Не съм изнасилвал тази жена. Никога в живота си не съм изнасилвал жена“, каза той пред BFMTV.

„Никога не съм вдигал ръка на жена, никога не съм заплашвал жена … Никога не съм дрогирал тази жена, както беше казано. Това е лъжа“, каза той в откъси от интервюто, което ще бъде излъчено изцяло във вторник.

Създателят на хитове като „Никита“, чиито правни проблеми съвпаднаха с провалите в боксофисите, също отрече някога да е тормозил жени. Все пак 60-годишният Бесон каза, че е имал връзка с Ван Рой и е направил „някои грешки“.

На снимката: Люк Бесон и Санд ван Рой

„Предадох жена си и децата си. Това не се случи само веднъж, а няколко пъти през нашите 20 години брак“, добави той.

Ван Рой за първи път отиде в полицията през май 2018 г., след като прекарала нощта с Бесон в луксозен парижки хотел.

Два месеца по-късно тя каза, че е била изнасилвана четири пъти през двете години, когато е била в „професионални отношения“ с режисьора.

Тя каза, че се е страхувала за кариерата си, ако се оплаче. Полицията разпита Бесон относно обвиненията през октомври 2018 г.

По-късно друга актриса каза на прокурорите, че трябвало да избяга на „лазейки на колене и ръце“ от прослушване в парижкия офис на Бесон през 2002 г. Източник, близък до новото разследване, заяви, че в Париж все още се водят предварителни разследвания по други обвинения срещу режисьора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук