Пътниците, пристигащи във Великобритания от Люксембург от днес, ще трябва да се изолират в продължение на 14 дни, след като страната беше извадена от списъка на страните без задължителна карантина, предаде Би Би Си.

Правителството заяви, че е имало „последователно увеличение“ на новите случаи на заразяване с коронавирус в Люксембург от края на юни.

Правителството съветва да не се пътува към Люксембург

Повече от 120 000 британци посещават Люксембург всяка година, но сега министерството на външните работи съветва всички пътувания да бъдат преустановени, освен най-належащите.

Това решение идва след като карантината за идващите от Испания беше възстановено в неделя.

Министерството на външните работи на Великобритания заяви, че не настоява британците, които вече са в Люксембург, да напуснат херцогството. Вместо това се оповестява, че пътуващите към Великобритания трябва да „следват съветите на местните власти“.

Министърът на транспорта Грант Шапс – който се самоизолира след завръщането си от Испания – написа в Туитър:

„За съжаление последните данни от Люксембург показват постоянно увеличение на случаите на COVID-19, което означава, че страната ще бъде премахната от списъка с облекчения при пътуване.

Висш държавен източник заяви пред Би Би Си, че за момента Белгия ще остане в списъка без карантина, но броят на новозаразените с коронавирус там ще продължат да се наблюдават от британските власти.

38 души в Обединеното кралство починаха през изминалото денонощие, което повиши общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавируса до 45 999 души.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!