магистрала

Лично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистрала от Ранковце до Крива Паланка, недалеч от българската граница, предаде репортер на БГНЕС.

Магистралата е с дължина от 23 км. и нейното строителство трябва да приключи до 2021 г. Заев съобщи, че в началото на следващата година трябва да започне и разширяването на пътя от Крива Паланка до граничния пункт с България Деве баир (Гюешево, бел.ред.). За строителството на тези пътни проекти властите са подсигурили 58 млн. евро чрез кредитни линии от Световната банка.

За нас Коридор № 8 е много важен – той свързва Адриатическо с Черно море. Няма да спираме. Енергично ще изпълним тези значими за народа ни проекти, подчерта македонският премиер Зоран Заев и поясни: Изграждаме пътна инфраструктура за развитието на тази част от Република Македония. Да създадем необходимите условия за движение на гражданите съгласно европейските стандарти. Подсигурихме общо 270 млн. евро за изграждането на пътища в дължина от около 800 км.

Припомняме, че построяването на магистрала от Македония до България беше един от приоритетите, заложени в Договора за приятелство и добросъседство, който беше подписан между двете държави миналото лято.

Междувременно министърът на външните работи на Македония Никола Димитров изрази благодарността си към страната ни и българското председателство. В интервю за Bulgariq on Air дипломат №1 на Македония заяви:

„Българското председателство успя да върне региона в дневния ред на ЕС“.

Според Димитров лидерството на България е станало причина това да се случи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук