Никола Груевски
на снимката: Бившият македонски премиер Никола Груевски

Депутатите в македонския парламент не отнеха депутатския имунитет на бившия премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Ниекола Груевски, тъй като в подкрепа на предложението не гласуваха необходимите две трети от народните представители в Скопие.

От присъствалите в заседателната зала 87 депутати 58гласуваха „за“, а 28 бяха “против“ искането за отнемане на имунитета на Груевски, внесено от парламентарна комисия.

Преди това до председателя на парламентарната комисия Павле Богоевски беше изпратено известие за присъдата от две години на Груевски по делото „Танк“ за закупуването на служебния му „Мерцедес“ докато беше премиер.

Още преди гласуването бе ясно, че нужното мнозинство няма да може да бъде осигурено, тъй като независимата депутатска група на ВМРО-ДПМНЕ и „За обща Македония“ са заявили, че няма да подкрепят предложението на парламентарната комисия. Тази комисия в сряда с мнозинство прие искането на съда да се отнеме депутатския мандат на Груевски за излежаване на двегодишната присъда за по делото „Танк“ на Специалната прокуратура.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук