Мъж от насъбрала се тълпа в Южна Франция удари шамар по лицето на френския президент Еманюел Макрон, показва видео от инцидента.

Видеото показва как охраната на президента се намесва бързо, приковава човека на земята и отдалечава Макрон от него. Двама души са арестувани във връзка с инцидента, съобщиха BFM TV и RMC radio.

Инцидентът е станал, докато Макрон е бил на посещение в района на Дром в Югоизточна Франция, където се е срещнал с ресторантьори и студенти, за да говори за това как животът се нормализира след епидемията от COVID-19.

Във видео, циркулиращо в социалните мрежи, се вижда как Макрон върви към тълпа от доброжелатели, които са зад метална преграда.

Френският президент протяга ръка, за да поздрави мъж в зелена тениска, с очила и маска за лице.

Човекът обаче хваща Макрон за ръката, крещи „Долу Макрония“ („A Bas La Macronie“), а след това удря шамар по лицето на френския президент.

От видеото се вижда как двама души от охраната на Макрон се заемат с мъжа в зелената тениска, докато друг отвежда президента. Той остава в близост до тълпата още няколко секунди и изглежда разговаря с някой от другата страна на бариерите.

Президентската администрация заяви, че е имало опит за удар, но отказа допълнителни коментари.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!