манолова кюлчета
На снимката: Мая Манолова - председател на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“

„Никакви кюлчета повече няма да има, чекмеджето си отиде. Гражданите наказват на изборите всеки, който си има чекмедже с кюлчета, пачки и пистолет“. Това заяви Мая Манолова от трибуната на 46-ото Народно събрание.

„След десетилетия мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани във всички етажи. Тепърва ще има сблъсъци с тях и това ще предизвиква турболенции. Ние ще сме гарант, че те няма повече да тормозят българските граждани и бизнеса. За това „Ние идваме!“. Трябва да променим законите, за да няма в бъдеще мутризация“, заяви още Манолова.

По думите на Манолова гражданите очакват от партиите на промяната да се обединят и да извършат модернизация след години на застой.

„Нека да е ясно, отговорността и правото са на първата политическа сила – „Има такъв народ“. Вашата победа слага край на застоя на ГЕРБ“, подчерта Манолова.

Председателят на най-малката парламентарна група съобщи, че още днес внасят законопроект Комисията по ревизия да продължи осветяването на корумпираното управление и мръсните тайни на властта.

„Готови сме да участваме в осъществяването на истинска съдебна реформа и модернизация на страната. Вчерашният доклад на ЕК е поредното разобличаване на кризата, подлага на тежка критика главния прокурор“, каза Манолова.

Тя съобщи също, че още днес внасят искане за изслушване на минитъра на правосъдието и министърът на вътрешните работи за тяхното искане на оставка на главния прокурор.

От партията ще внесат и законопроект за преизчисляване на пенсиите, които не са индексирани от 13 години

„Дано днес в този парламент никой не се отметне от желанието за преизчисляване на пенсиите. Парите не трябва да са чекмеджето на един, те трябва да стигнат до семействата и бизнеса“, заяви Манолова.

Тя обяви още, че са подготвили над 20 законопроекта за колекторските фирми, за ЧСИ и за подкрепа на малкия бизнес. Манолова заяви, че са готови за диалог за подкрепа на тези законопроекти.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!