Мая Манолова

„За краткия живот на 46 парламент ще се съди по неговите резултати. За 26 пленарни заседания, този парламент направи повече, отколкото беше свършено през управлението на ГЕРБ в кабинетите на Борисов“. Това заяви председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ. Ние идваме“ Мая Манолова.

За българските граждани според нея, този парламент е успял да приеме важни решения.

„След 12 години бяха преизчислени пенсиите и беше повишен размера на майчинството“, припомни тя в декларация от името на парламентарната група. По думите ѝ най-малката група е внесла амбициозно над 30 законопроекта и проекторешения.

Тя отчете и повишението на средствата, които се изплащат през втората година от майчинството – до 650 лв., което е ясен знак за подкрепа за работещите жени, както и подкрепата за бизнеса в условията на COVID-19.

„Важно е, че с добавката от 120 лв. през есента, на фона на ръста на цените и поскъпването на живота, няма да има български пенсионер, който да живее под линията на бедност. Най-ниската пенсия, която ще бъде получавана, е 420 лв., което също се случва за първи път“, каза Манолова пред БНТ.

Мая Манолова: Отговорността за несъздаденото правителство и неосъществената съдебна реформа е на ИТН

Кратък, емоционален парламент, в който беше нарушен добрият тон – така Манолова описа 46-ото Народно събрание.

„Отговорността за несъздаденото правителство и за неосъществената съдебна реформа е на ИТН, като първа политическа сила. Сега надеждата на гражданите е насочена към следващото Народно събрание, в което формациите на промяната трябва да се прегрупираме по начин, по който да победим статуквото и задкулисието заради гражданите и съдебната реформа.“

Това заяви Манолова в декларация от парламентарната трибуна.

„Амбициите бяха големи, но възможностите се оказаха скромни. Защо? Защото задкулисието и зависимостите не са си тръгнали от българския парламент и успяха да изкушат онези, за които промяната беше маска, само предизборен слоган. За нас, останалите, за които промяната е цел, борбата с мафията с мутрите, със зависимостите ще продължи до пълното им осветяване, разчистване и обезвреждане“, допълни Манолова.

Тя изрази съжаление, че „Има такъв народ“ са атакували персонално Татяна Дончева, но очаква все пак да надделее здравия разум.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!