Мария Бакалова
На снимката: Мария Бакалова, Източник: Instagram

Пореден успех за  Мария Бакалова. Актрисата стана първата българка с номинация за „Златен глобус“. Бакалова е отличена за участието си във филма „Борат“. За престижната награда българката ще се бори с Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър.

В регламента на „Златен глобус“ нейната роля в „Борат 2“ е определена като главна и тя е сред петте претендентки за най-добра актриса в мюзикъл или комедия редом със суперзвезди като Мишел Пфайфър („Френски изход“), Аня Тейлър Джой („Ема“), Кейт Хъдзън („Музика“) и Розамунд Пайк („Пука ми“). Очакваше се сред номинираните в тази категория да бъде и легендата Мерил Стрийп за ролята си в „Балът“, но тя остана извън петорката.

Номинациите днес оповестиха актрисите Сара Джесика Паркър и Тараджи П. Хенсън.

Днес стана ясно, че седемдесет и осмата церемония за наградите „Златен глобус“ ще бъде предавана от двете крайбрежия на САЩ. Водещи на шоуто ще са Тина Фей и Ейми Полър.

Мария Бакалова е номинирана заради превъплъщението си в Тутар – 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Саша Барън Коен, което вече ѝ донесе както признанието на критиката, така и редица награди. Освен това я е на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на престижния кино сайт IMDb.

Преди големия си дебют в „Борат 2“, Бакалова участва в редица филми. Сред тях са българският „XIIa“ (2017), „Трансгресия“ – за ролята си печели наградата за най-добра актриса на фестивала за алтернативен филм AltFF в Торонто през 2018 г. и номинация на Queen Palm International Film Festival. „Бащата“ – спечелил Големите награди на кинофестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020).

Преди по-малко от месец Мария Бакалова бе призната за най-добра поддържаща актриса от американското общество на филмовите критици.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!