Марин Марковски
на снимката: Адвокат Марин Марковски

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг адвокатът на бившата кметица на район „Младост” Десислава Иванчева – Марин Марковски коментира вчерашния обрат по делото.

Припомняме, че основният свидетел по делото, който е и обвиняем – Петко Дюлгеров, се отказа от показанията, които е давал по време на досъдебното производство с мотива, че му е бил оказван натиск.

Адвокат Марковски бе категоричен, че Дюлгеров не е лъжесвидетел и не може да понесе отговорност за първоначалните си показания.

„Петко Дюлгеров не се оказва лъжесвидетел, защото той е обвиняем. Обвиняемият има право да говори каквото си иска. Т.е. той не носи отговорност за нещо, което е казал, а след това се отрича от него. Въпроса за отговорността на онези, които са го накарали действително го има в Наказателния кодекс. Но това никога не може да бъде доказано, защото оперативни работници там се въртят с маски, влизат различни мъже – един подхвърля едно, друг казва: говори, ще те пуснем. Единственият начин да бъде разкрит този натиск е самите те да кажат кой какво е правил.”

Прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства, за да има осъдителна присъда за Десислава Иванчева и Биляна Петрова, категоричен е адвокат Марковски. По думите му се очаква оправдателна присъда.

Тя обаче ще бъде яростно атакувана от обвинението и делото ще бъде гледано на втора и трета инстанция. Марковски подчерта, че едва първата битка е към края си.

Цялото интервю с адвокат Марин Марковски очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!