Мартин Димитров
на снимката: Мартин Димитров

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг бившият народен представител от Реформаторския блок и член на „Демократична България” Мартин Димитров коментира промените в Изборния кодекс и обещанията на БСП и ДПС да се борят за въвеждане на машинно гласуване у нас.

По негови думи докато зависи от партиите на статуквото, това никога няма да се случи.

„За съжаление аз смятам, че докато това зависи от ГЕРБ, БСП и ДПС ние машинно гласуване няма да видим. Дистанционно електронно гласуване също няма да видим и гласуване по пощата също няма да се случи. И на трите партии – ГЕРБ, БСП и ДПС – им върши разбота сегашната изборна система с всичките й порочности, те искат да я запазят. Не гледайте какво говорят, гледайте какво вършат.”

Димитров коментира, че ГЕРБ направиха завой на 180 градуса по отношение на преференциите и състава на ЦИК, защото са изпаднали в паника, че задкулисната им коалиция с ДПС е излязла наяве. Припомняме, че това бе съобщено не от кой да е, а от зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната им група Цветан Цветанов.

Да гледаме делата,а не думите, призова Димитров по отношение на заявките на БСП да напуснат парламента докато не бъде въведено изцяло машинното гласуване. Това е нещо, за което от левицата мълчаха през последните две години, а техните представители в ЦИК дори гласуваха против.

По отношение на призивите на българския евродепутат Светослав Малинов за обединение на всички партии от демократичната общност у нас, Мартин Димитров, макар и да бе председател на СДС и депутат от Реформаторския блок, заяви, че това не трябва да се прави. По негови думи обединението вече съществува и то се нарича „Демократична България” и в него не трябва да влизат всички партии от т. нар. „традиционна десница”.

Според всички социологически проучвания до момента обаче, ако демократичните сили се явят на изборите разделени, както на предишните парламентарни избори, те нямат шанс за влизане в Европейския парламент.

Цялото интервю с Мартин Димитров може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук