Крум Зарков
на снимката: депутатът от БСП Крум Зарков

Рестартът на политическия процес минава през избори. Това заяви депутатът от „БСП за България“ и зам.-председател на парламентарната група на партията Крум Зарков след Изпълнително бюро на партията.

„Стига празни приказки за стабилност! Време е за работа и всеки да се изправи пред отговорностите. Рестартът на политическия процес минава през избори, където да дойде мнозинство, което разбира какво значат парламентаризма и Конституцията на страната”, каза Зарков.

Той обясни, че на ИБ на БСП е била обсъдена политическата обстановка в страната и са набеляза мерки за действие, които бяха съобщени на пресконференция в централата на партията.

„Констатирахме една добра новина и тя е, че българското общество е запазило съпротивителните си сили и се противопоставя на опитите да му бъдат отнети права, политически и граждани“, коментира Зарков относно връщането на преференциалния вот.

Според него обаче урокът, който е даден на управляващото мнозинство не е научен, защото вместо да изчака евентуално вето на президента Румен Радев върху Изборния кодекс, ГЕРБ са побързали да внесат нови промени.

„Законопроект, който трябва да поправи грешката от миналата седмица. Но една грешка не може да поправи друга грешка“, смята Зарков.

Според него нестабилността в управляващата коалиция е очевидна, а за пример той даде днешното обявено решение на НФСБ за самостоятелно явяване на евроизборите.

„Що е тази коалиция и кой решава за нейната стабилност стана ясно безпощадно ясно миналата седмица, когато от ГЕРБ се примолиха на ДПС да спасят този парламент и от ДПС откликнаха. Дали ще откликнат утре или вдругиден, както и на каква цена, предстои да видим“, смята депутатът от левицата.

От БСП продължават да се придържат към решението си да не влизат в пленарна зала, както и да настояват за разпускане на парламента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!