Тоалетна хартия

Обществена тоалетна в южната част на Китай изисква от потребителите да използват машина за разпознаване на лица, преди да предприемат конкретни „последващи действия“ от тоалетна хартия, съобщава Daily Mail.

Хората трябва да сканират лицето пред уреда, което след това дава на всеки човек ограничено количество тоалетна хартия, за да намали отпадъците, според компанията, която произвежда уреда.

Машината се използва в тоалетна в Дунгуан, провинция Гуангдонг, и предизвика бурен дебат в социалните медии.

Мнозина критикуват тази практика от страх от изтичане на лични данни.

Държавните медии също съобщават за този необичаен апарат.

Процедурата е такава, че когато застанете пред уреда, се чува командата: „Погледнете тук и тоалетната хартия автоматично ще излезе в рамките на три секунди“.

По този начин потребителите на обществени тоалетни няма да могат да консумират или събират тоалетна хартия в количество, което е по-голямо от определеното от уреда.

Досега тази „услуга“ вече е била използвана от 280 милиона души в цялата страна, но не е известно колко точно такива устройства работят в Китай.

Въпреки противниците на тази практика, които посочват риска от злоупотреба с данни, компанията, която произвежда и разпространява машините, твърди, че няма място за паника и че всяко устройство изтрива данните след прочитане на човек след определено време.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук