Елън Мъск

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на „Тесла“, заяви, че  ще започне да приема отново плащания с биткойни, когато добивът на виртуалната валута стане по-екологичен.

Американският производител на автомобили предизвика фурор през февруари, когато обяви, че клиентите могат да плащат в криптовалута – опция, която стана възможна в края на март.

Но Мъск промени решението си, посочвайки, че биткойните вече не се приемат в интерес на опазването на околната среда, съобщи електронното издание „ANews”.

„Когато има потвърждение за разумно използване на чиста енергия от копачите на криптовалута с положителна бъдеща тенденция, „Тесла” ще възобнови транзакциите на биткойни “, написа милиардерът в Twitter.

Биткойнът се произвежда от мощни компютри, които трябва да решават уравнения и да консумират огромни количества електроенергия в процеса.

Научното списание „Nature” наскоро публикува проучване, което показва, че китайските мини за биткойни, които захранват близо 80 процента от световната търговия с криптовалута и се управляват отчасти от електроцентрали, работещи с въглища, рискуват да застрашат климатичните цели на страната.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!