В габровското село Донино някой масово трови котки и кучета. Сред убитите животни има и домашни. Хората разказват, че малко дете е било близо до разхвърляната отрова и се е почувствало зле. 

На 25 срещу 26 вечерта се прибрах късно у дома, а баща ми каза, че кучето ни е починало, котките са отровени. Потърсих помощ от полицията да ми се каже какъв е реда.

Това коментира пред Нова тв Тихомир Ненков, който подал сигнал в полицията за отровените животни.

Намерих отрова, направена на хапки с хляб и саламчета. Предал съм ги на полицията. До момента нямам информация каква е отровата. Извършителят трябва да бъде намерен, тъй като потърпевшите са много. Не става въпрос за едно животно, а за много, коментира той.

Аз като се прибрах у дома, детето ми беше зачервено, не му се играеше, беше отпуснато и лениво. Нямам представа дали е посегнало към отровните хапки, но сега вече е добре, коментира той.

Има местен жител, който е проявявал агресия към животни, но не мога да го посоча, коментира жителка на селото.

За съжаление към момента в селото няма видеонаблюдение. Кметът на Донино също е бил сезиран.

При мен неофициално са декларирани пет кучета и една котка, коментира кметът.

Поне десет са отровените кучета, а има и още кучета, които са изчезнали, а котките не са една, а много, коментират хората. И обясняват, че отровата е хвърляна и по дворовете, тъй като има починали животни, които са били вързани в имотите на хората.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук