„Ние сме готови и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и на ДПС. Смятаме, че такава подкрепа от ГЕРБ и ДПС е „токсична прегръдка. С участието на тези партии България се превърна в най-корумпираната и бедна държава в Европа. Ние бихме подкрепили кабинет с участието на „Демократична България“ и „Има такъв народ“, заяви лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова по време на консултациите с парламентарните групи при президента.

Лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, заяви и, че е удовлетворена от това, че партия от партиите на промяната поема отговорността за съставяне на правителство. Според нея именно това е очакването на българските граждани – да има стабилност, нормалност и сигурност и кабинет, който да се заеме с най-неотложните проблеми на хората.

„Ние ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските граждани“, каза още Манолова.

По думите ѝ на преден план са извели теми, които „не са просто приоритети на нашата парламентарна група, а важните за българските граждани теми“.

Тя призова партиите да загърбят своите партийни интереси, за да бъде сформиран кабинет.

„На първо място те са свързани с доходите – ще настояваме за преизчисляване на пенсиите, които 13 години не бяха „пипани“, в резултат на което 42% от нашите родители живеят в мизерия. Ще настояваме и за компенсация на бизнеса. Ще настояваме и за подкрепа на децата и семействата и за хората с увреждания. Дълбоката съдебна реформа е наш приоритет. Вече сме внесли нашите законопроекти за това. Подкрепата на гражданите срещу монополите също е важна тема за нас“, допълни Манолова.

Тя подчерта, че ще настояват и за ревизия на работата на ГЕРБ, като действията им в следващия парламент ще бъдат насочени към законодателство на промяната.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!