Мая Манолова
На снимката: Мая Манолова

Вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов трябва да последват председателя на ЦИК, Стефка Стоева, и също да подадат своите оставки заради незадействането на процедурата по закупуване на машини за следващите парламентарни избори. Това посочи бившият омбудсман и настоящ лидер на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова за телевизия 7/8.

„Томислав Дончев за седем месеца не е свършил работа за една стотинка за осигуряване на машинно гласуване. На въпроса „Къде са машините?” – той няма отговор.”, каза бившият омбудсман.

Манолова посочи още, че оставка трябва да подадат и всички членове на ЦИК, тъй като не трябва да се допуска и следващите парламентарни избори да бъдат манипулирани.

„Не трябва да допускаме следващите парламентарни избори да се превръщат в София 2 и вотът на гражданите да бъде ограбен. Единственият начин това да се случи е машинно гласуване.”, коментира Манолова, визирайки последните местни избори, на които тя беше кандидат за кмет на София, като припомни за нередностите, на които е станала свидетел, от тогава.

„Аз вече играх в такъв мач на изборите в София, на който те (управляващите) си бяха написали правилата, нарушаваха си ги, както искат. Това всъщност беше игра без правила, при която те си дописваха хора под черта, измисляха граждани на държави членки на Европейския съюз, имаше 100 000 души разлика в избирателните списъци между двата тура“, каза още бившият омбудсман.

Манолова посочи, че управляващите са направили всичко, за да постигнат желания от тях резултат, което би могло да бъде предотвратено с осигуряването на машинно гласуване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук