Мая Манолова
на снимката: Мая Манолова

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова и кандидати за районни кметове ще внесат в Общинската избирателна комисия жалби до административния съд София град (АССГ) за оспорване на обявените резултати за избор на кметове, с искания за повторно преброяване и за касиране на изборите в 15 ч., съобщиха от БСП-София.

Сутринта в Министерски съвет Борис Цветков, кандидат за кмет на район Искър ще внесе Декларация на РС на БСП Искър и видео записи.

Районният съвет на БСП в район Искър изразява своето възмущение срещу „манипулациите, нарушенията и фалшификациите при провеждане на предизборната кампания и на изборите и при отчитане на изборните резултати, както и срещу контролирания и купен вот, вотът под административен натиск в район Искър и в Столична община, довели до опорочаване на резултатите от изборите, до подмяна и промяна на избора и на гласовете на гражданите”.

Мая Манолова се закани, че ще поиска касиране на изборите още в деня на балотажа, след като стана ясно, че губи изборите от Йорданка Фандъкова с 5% разлика.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!