Флойд Мейуедър оправда статута си на фаворит и спази обещанието си към феновете на бокса да нокаутира Конър Макгрегър в дългоочакваната Битка на годината, която ще подобри всички финансови рекорди в историята на бойните спортове.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

40-годишният американец изнесе боксова лекция на наперения си ирландски опонент и реферът спря мача в средата на 10-ия рунд с технически нокаут, тъй като ММА звездата не оказваше никаква съпротива на комбинациите на Мейуедър и вече бе видимо разлюлян.

Флойд спечели 50-ата победа в 50-ия мач в безупречната си кариера, но не беше толкова категоричен в превъзходството си, колкото очакваха боксовите специалисти. Макгрегър със сигурност е заслужил уважението най-вече на тези, които предричаха безметежна разходка за американеца.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

В крайна сметка обаче Флойд повишаваше темпото, когато решеше, като не се и затрудняваше да прави комбинации от прави и крошета при почти постоянно ниския гард на ирландеца.

Макгрегър повтаряше на Мейуедър след последния гонг, че е могъл да продължи, но при оставащото почти половината време от 10-ия рунд и при комбинациите на Флойд, реферът определено запази здравето на ММА шампиона и му спести разочарованието да бъде проснат на пода.

Флойд и Конър засвидетелстваха уважение един на друг, за разлика от всички гръмки приказки преди мача, като американецът отчете впечатляващото представяне на съперника си, а ММА звездата отбеляза по-големия опит на 40-годишния си опонент. Той се оплака и в интервюто си след мача, че е могъл да продължи, но все пак призна, че е бил много уморен и е трябвало да го оставят да падне на земята.

Едва ли всъщност има истински губещ в Битката на парите, при положение че Флойд ще получи около 350 милиона долара, а ирландецът – поне 100.

Рунд 1

Конър започна по-агресивно и опитваше в първата минута да вкара леви прави, но безуспешно. Мейуедър бе в изчакваща позиция, но и двамата стояха предимно в средата на ринга, макар и без чисти попадения. Ирландецът обаче остави много добри впечатления със смелото си поведение на ринга в първия рунд, в който реално не се случи нищо особено (Конър веднъж закачи главата на Флойд), но именно това донякъде изненада предварително очакващите лесна победа за Мейуедър.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

Рунд 2

Мейуедър направи първата си атака в началото на втория рунд и с десен прав намери лицето на противника си, след което двамата отново започнаха да се дебнат в средата на ринга. Ирландецът пробваше предимно ъперкъти и прави удари в тялото, които по-често намираха целта, но не нараняваха Мейуедър. Флойд все пак вкара няколко чисти попадения, но и съперникът му имаше проблясъци, като темпото остана неособено високо.

Рунд 3

Макгрегър получи второ предупреждение да не удря Мейуедър по тила с удари отгоре надолу, а след това този негов прийом продължи да му влиза в употреба. Въпреки че двамата често влизаха в клинчове, Конър закачи Мейуедър с десен прав, но после стана жертва на същия удар, само че изпълнен с повече чистота. Американецът проведе последните 30-ина секунди с усмивка, но отново зрителите станаха свидетели на равностоен рунд.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

Рунд 4

Едва в този рунд Флойд започна да засипва противника си с комбинации и може би за първи път в мача пое подчертано инициативата в двубоя с десни прави и крошета. Мейуедър повиши темпото, но отново получи ъперкъти и леви прави в тялото си, като двамата направиха и две по-отчетливи размени. 40-годишният американец обаче спечели този рунд, който бе най-добрият за него досега в дуела.

Рунд 5

Мейуедър тръгна да подава ръкавица, все едно предстои да се проведе последният рунд в мача. Частта обаче започна доста нечисто с клинчове, навеждания на главата от страна на Флойд и удари в тила на Конър. Впоследствие американецът направи няколко попадения, за да отчете леко предимство, но нищо разтърсващо, докато Макгрегър продължи на накъсва действията и видимо дишаше по-тежко. Ляво и дясно кроше в главата на ирландеца затвърдиха превъзходството на Парите и в този рунд.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

Рунд 6

Конър започна с нечисти удари зад главата, а когато двамата бяха разтървани, Флойд започна да го налага с леви и десни крошета и поне дузина точни прави удари. Ирландецът обаче демонстрира присъствие на духа и се изплези на Мейуедър около минута преди края, сякаш да покаже, че въпреки ударите, които е понесъл, има достатъчно сили да се държи на краката си. Само че и този рунд отиде убедително на сметката на 40-годишния американец.

Рунд 7

Конър започна с няколко крошета, които обаче биваха спирани от Флойд, но определено ММА звездата бе по-агресивен в първата минута. Мейуедър пласира чисто ляв и десен прав, но Макгрегър се отчете с ъперкъти в тялото. Два тежки десни прави накараха Конър да отстъпва назад, а поредното дясно кроше от последвала серия го разтърси видимо, като той продължи да е предимно със свален гард. В крайна сметка американецът отново добави рунд на сметката си след отправените чисти попадения.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

Рунд 8

Конър отново пробва да е по-дейният от двамата в самото начало на сегмента, преди Флойд да повиши темпото и да пласира два бързи десни прави. Макгрегър все по-често се нуждаеше от клинчове за почивка, но пък американецът не смяташе за нужно да поставя съперника си под сериозно напрежение, поне в първите две минути. Двамата размениха маркиращи удари, но при поредното кроше, което Конър получи, започна да се вижда по-отчетливо подутата му дясна скула. Все пак, Мейуедър контролираше двубоя, но не толкова категорично, колкото се очакваше предварително от боксовата общност.

Рунд 9

По традиция вече Макгрегър започна по-агресивно, но впоследствие бе разклатен от три десни крошета, а при следваща комбинация на американеца вече започна да изглежда сякаш ММА звездата едвам се държи на краката си. В последната минута ръцете на Конър бяха ниско долу и Флойд направи няколко чисти попадения без никакво усилие.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

Рунд 10

Първата минута на рунда протече в клинчове, провокирани от Конър, но след това Мейуедър го засипа с безпощадни крошета и комбинации, които го разлюляха видимо. На два пъти въжетата спасяваха ирландеца от падане, но той изяде толкова много бой без видима съпротива, че реферът реши да спре срещата около минута преди края и да наложи победа с технически нокаут на 40-годишния американец. 50-0!

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук