Снимка: БНТ

Мъж от боляровското село Стефан Караджово влезе по халат в местното ВиК-дружество.

Стоян Илиев протестира заради спряната шести ден вода в селото, показва репортаж на БНТ.

Потърпевши от безводието са голяма част от жителите на Стефан Караджово. От водното дружество твърдят, че няма вода заради изгоряла тласкателна помпа.

Все още нямаме вода. Дойдох тук при приятел да се изкъпя, защото 6 дена вече не съм се къпал. Трагедия, някакви изгорели помпи, с оправдания от лятото, постоянни проблеми с водоподаването на селото“, коментира протестиращият Илиев.

Кой е мъжът от Калипетрово, нахлул в енергото, за да прави закуска за децата си

Той обясни, че не е успял да се изкъпе, защото в дружеството няма баня.

В Стефан Караджово подменят водопровода. От честото спиране и пускане на водата е изгоряла помпа, която временно е подменена.

„От страна на ВиК оператора е поръчана помпа, която ще дойде на 20 декември. Ние направихме всичко възможно да възстановим една помпа на 30 години, може и повече, за да можем този период до 20-и колкото се може по-малко аномалии да има за водоподаването“, обясни Атанас Дженков, началник на ВиК-Болярово.

Вода от чешмите в Стефан Караджово се очаква да потече днес. В селото обаче вече събират подписка за трайно решаване на проблема заради честото спиране на водата и срещу шефа на ВиК-Болярово.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук