хотел

Днес на всички е ясно, че известните модни дизайнери имат изискан вкус и това, че те показват своя талант и в други области като в обзавеждането на хотелите например, не учудва никого.

Немският онлайн вестник BILD представя 7 дизайнерски хотела и учудващото е, че не всички са скъпи.

„Хотел Версаче”

хотел Този хотел възниква в сътрудничество с модната къща Джани Версаче. Той се намира на Златния бряг в Австралия и е един от двата хотела на Версаче в света (вторият е в Дубай). Сградата, построена в римски стил, напомня на дворец, в който могат да се видят и много италиански мозайки, много мрамор и златни колони. Престоят в една от 200-те стаи на 5-звездния хотел струва най-малко 245 евро на вечер.хотел

„Хотел Армани”

хотел

Многоетажната сграда със стъклена фасада е разположена в Дубай, като при обзавеждането се залага на минимализъм и лукс. В сградата има няколко ресторанта и спа. Цената на нощувката тук започва от 487 евро.

хотел

„Хотел Тортуга Бей в курорта Пунта Кана”

хотел

Легендарният дизайнер Оскар де ла Рента, който е роден в Доминиканската република, отговаря за обзавеждането в този хотел. Към хотела се включват и 13 луксозни вили и много ресторанти. Цената на престоя тук за вечер струва 360 евро.

хотелска стая

 

„Хотел и вили Раунд Хил”

На 44 хектара в Монтего Бей (Ямайка) се намира курортът, с изглед към морето, в чието основаване е участвал американският дизайнер Ралф Лоурън. 36-те стаи са с каменни подове, с мебели проектирани от Лоурън и просторни бани с вани. Цената на стаите започва от 326 евро на вечер.

хотел

„Курорт Булгари Бали”

хотел

Италианската фирма за бижута има много хотели по света (Лондон, Дубай, Милано и Бали). Рецепцията там се намира в сграда, направена от вулканични скали. Цените тук започват от 603 евро.

хотел

„Хотел Пеликан”

хотел

Хотелът е създаден през 1939г. в Маями бийч и е обзаведен от Ренцо Росо, дизайнер в италианската модна компания Дизел. В него има 29 стаи, които са обзаведени по напълно различен начин и носят собствени имена. Много от мебелите са антики.

хотел

„Мошино”

хотел
Първоначално великолепната сграда в Милано е била жп гара, от 2010 г. тя е хотел, проектиран от творческия екип на Moschino. Има 63 стаи, нощувката е от 71 Евро на човек.

хотел

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!