Проектът за нов хотелски комплекс „Щастливеца“ във Витоша, който предизвика силна негативна реакция в социалните мрежи през уикенда, няма да бъде строен. Идейният проект беше показан като част от конкурса – The Balkan Awards of Tourism Industry 2021, организиран от PR агенция „ВИП Комюникейшън“.

Проектът за 5-звезден комплекс с много допълнителни услуги и ще е на мястото на емблематичния стар хотел, който от десетилетия не функционира, дори се оказа финалист в една от категориите на конкурса – за туристически проект и иновации.

Пред „Капитал“ архитектът на проекта – Антония Христова, посочва, че проектът няма да бъде реализиран, като няма входирано инвестиционно предложение, нито сериозно намерения. Работила е по него преди 4 години, като заданието за идейното проучване, съобразено с парцела, е било предоставено от университета, в който е учила. Освен това Христова казва, че не знае кой е собственикът на парцела, нито какви са неговите намерения.

Антония Христова обяснява, че е била поканена да представи този свой проект, защото преди е печелила награда в конкурса, но в друга категория.

Същевременно пред „Дневник“ дирекцията на Природен парк „Витоша“ потвърждава, че няма внесено инвестиционно намерение за строителство на терена на бившия хотел „Щастливеца“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук