Мелания и Доналд Тръмп
на снимката: Мелания и Доналд Тръмп

Мелания Тръмп напусна Вашингтон – и излезе от сянката на съпруга си, за седемдневна визита в четири страни в Африка, съобщава АФП.

Това ще даде възможност на първата дама на САЩ, с нейната бляскава осанка и загадъчно очарование, възможност сама да си проправи път в дипломацията, твърдят анализатори.

Визитата в Гана, Малави, Кения и Египет ще е първата международна самостоятелна изява на Мелания. Тя се качи в самолета от военната база „Андрюс” край Вашингтон, облечена в обикновен шлифер с пясъчен цвят като носеше огромни слънчев очила и бе обута с високи токчета с леопардов принт.

За разлика от своята популярна предшественичка Мишел Обама, бившият модел предпочита да стои в сянката на съпруга си Доналд Тръмп, който обича да изненадва света с решенията си, превръщайки президентството си в най-голямото шоу на планетата.

Говорителката на канцеларията на първата дана Стефани Гришам заяви, че визитата на Мелания Тръмп в Африка ще бъде с изцяло „дипломатическа и хуманитарна цел”, без да дава конкретни подробности.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!